Impactul asupra mediuliu

Când alegi produsele noastre #funkink delicioase ajuți la:
Reducerea emisiei de gaze cu efect de seră:

Emisiile de CO2 de la majoritatea produselor de origine vegetală sunt de până la 10-50 de ori mai mici decât produsele de origine animală. (sursa: https://ourworldindata.org/environmental-impacts-of-food

Reducerea consumului de apă:

Zootehnia este responsabilă de până la o treime din consumul de apă dulce din lume astăzi. (sursa: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212371713000024)

 
Protejarea biodiversității:

45% din suprafața globului este utilizată pentru sistemele de creștere a animalelor. (sursa: https://ourworldindata.org/global-land-for-agriculture)

Reducerea poluării:

Se poate spune că fermele de animale produc alimente, dar produc și cantități masive de deșeuri de la animale, cum ar fi urină și bălegar, care emit în atmosferă aproximativ 400 de gaze dăunătoare diferite. Unele dintre aceste gaze includ oxid de azot, amoniac, endotoxine și hidrogen sulfurat. (sursa: https://www.onegreenplanet.org/environment/facts-about-animal-agriculture-and-air-pollution/)

Îmbunătățirea sănătății:

Dietele vegane au potențialul de a preveni majoritatea bolilor asociate stilului de viață modern. Un număr tot mai mare de medici și instituții de sănătate promovează numeroasele beneficii ale nutriției pe bază de plante.

Salvarea a mii de animale:

O dietă pe bază de plante poate salva viața porcilor, vacilor, găinilor, peștilor și tuturor celorlalte animale care suferă acum din cauza metodelor industrializate de creștere a animalelor. O persoană obișnuită care urmează o dietă occidentală mănâncă mii de animale pe parcursul vieții, dintre care majoritatea provin din ferme industrializate. O dietă pe bază de plante nu pune viața atâtor animale pe o farfurie.
Vrei să afli cum ceea ce mănânci influențează mediul și să calculezi amprenta de carbon a alimentelor și a băuturilor tale? Iată un calculator creat de Verve Search pentru BBC Future pe care ar trebui să îl încerci cu siguranță:
https://www.bbc.com/future/bespoke/follow-the-food/calculate-the-environmental-footprint-of-your-food.html
 
 
Informații și surse oferite de asociatiaveganilor.ro